top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverpieterlemmens

Chakra's. Oei, daar gaan we weer.

Ik heb er al iets over gelezen en snap er niet veel van. Maar een boek over de leer van de ninjutsuka deed wel een licht branden.

Ninja's gebruiken de zeven chakra's als niveau's om iemands persoonlijkheid te laten groeien of af te breken.

1. De root chakra (bekkenbodem) is er om te aarden. Dit komt overeen met een stevige stand (corestability). Een probleem in deze regio, een aandoening of ongewenst contact, heeft ook een groot impact op psychisch niveau.

2. De hara of onderbuik, centrum van de oerenergie, eros en thanatos, yin yang, de vlinders in de buik.

3. Solar plexis. De woede of wil om andere dingen te doen dan louter overleven.

4. Hart of het humaniseren van de energie.

5. Keel of uitdrukken van wat er in je leeft.

6. Voorhoofd of derde oog. Inzicht en kennis. Het verbinden van alle kennis. Soms is kennis oppervlakkig (niet doorleefd) of niet volledig of fout.

7. Kruinchakra. Top van de schedel. Je maakt contact met het universum en bent creatief. Je verbindt kennis met inspiratie.


Mooi zou het zijn om het top niveau te bereiken. Soms wordt er bewust foute informatie gegeven om het kennisniveau te verstoren. Soms wordt er het zwijgen opgelegd en blijf je zitten met gevoelens of gedachtestromen. De spanning in het hart en derde oog blijft gevangen. De wil vertroebelt en woede neemt over. De aktie die leidt tot overleven of zelfvernietiging.


Wat een andere cultuur ons kan leren. Niets nieuws maar anders gebracht.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is er eigenlijk mis met drugs? Het verrijkt de geest, maar het verbrandt het lichaam en uiteindelijk ook de capaciteiten van de geest. In de krijgskunst hebben we de goedkeuring nodig van het lich

In de krijgskunst horen we gevoelig en kritisch te zijn voor de dialoog tussen lichaam en geest. In de opvoeding leren we soms dat het lichaam ondergeschikt is aan de geest. Nog niet zo lang geleden w

In de krijgskunst staat men er niet altijd bij stil dat er een conflict is tussen twee personen dat ontstaat per toeval of met voorbedachte rade. Misschien kom je iemand tegen met een vat vol emoties

bottom of page