top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverpieterlemmens

Drugs en krijgskunst.

Wat is er eigenlijk mis met drugs? Het verrijkt de geest, maar het verbrandt het lichaam en uiteindelijk ook de capaciteiten van de geest.

In de krijgskunst hebben we de goedkeuring nodig van het lichaam om de geest te laten groeien. Beiden groeien samen. De achterblijver is de zwakke schakel en zal later al dan niet abrupt de zogenaamde meest geëvolueerde schakel tot stilstand brengen. Geluk kan je kopen maar je kan het ook zelf kweken.

In krijgskunst kom je zeker frustraties tegen, maar het zet aan om te herdenken en verandering te brengen. Vertragen en weer vooruit gaan.

Als je aan een groot project begint en je gebruikt drugs om het einde te halen dan wordt het resultaat soms zo afgeslankt om toch nog iets te bekomen van wat op een resultaat lijkt.

Het leven bestaat uit veel gelijklopende grote projecten, daarom moeten we alert zijn om omwille van één project het geheel niet in gevaar te brengen.

Wat jezelf niet bezit vind je misschien bij iemand anders. Wat jij denkt is niet noodzakelijk hetzelfde wat de ander denkt. Daarvoor is er de kunst van het communiceren. In krijgskunst communiceer je zowel op geestelijk als lichamelijk vlak.

Wees solidair met jezelf en de ander.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik heb er al iets over gelezen en snap er niet veel van. Maar een boek over de leer van de ninjutsuka deed wel een licht branden. Ninja's gebruiken de zeven chakra's als niveau's om iemands persoonlij

In de krijgskunst horen we gevoelig en kritisch te zijn voor de dialoog tussen lichaam en geest. In de opvoeding leren we soms dat het lichaam ondergeschikt is aan de geest. Nog niet zo lang geleden w

In de krijgskunst staat men er niet altijd bij stil dat er een conflict is tussen twee personen dat ontstaat per toeval of met voorbedachte rade. Misschien kom je iemand tegen met een vat vol emoties

bottom of page