top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverpieterlemmens

Het concept van "de vijand".

In de krijgskunst staat men er niet altijd bij stil dat er een conflict is tussen twee personen dat ontstaat per toeval of met voorbedachte rade.

Misschien kom je iemand tegen met een vat vol emoties en dat ontploft dan bij de minste incident. Dan zit je ermee. Misschien lok je onbewust dingen uit door je gedrag of houding.

Misschien is het cultureel bepaald omdat in de film bepaalde menselijke types worden uitgebeeld als onbetrouwbaar hetgeen inhoudt dat dat wantrouwen wederkerig wordt.

Ook in de politiek wordt er soms een verkeerd beeld opgehangen zodat uiteindelijk de realiteit wordt vertroebeld door de mythe die er wordt gecreëerd.

Het mythisch concept kleurlingen wilt dan ook zeggen dat er kleurlozen bestaan of transparanten. Wie is er niet blij met een kleurtje in de zomer.

In de krijgskunst moet je in een flits beslissen hoe je gaat reageren, vooroordelen belemmeren de realiteit om af te gaan op de directe fysieke waarneming.

Hoe dikwijls plaats je zelf niet woorden in een tekst die er niet staan.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik heb er al iets over gelezen en snap er niet veel van. Maar een boek over de leer van de ninjutsuka deed wel een licht branden. Ninja's gebruiken de zeven chakra's als niveau's om iemands persoonlij

Wat is er eigenlijk mis met drugs? Het verrijkt de geest, maar het verbrandt het lichaam en uiteindelijk ook de capaciteiten van de geest. In de krijgskunst hebben we de goedkeuring nodig van het lich

In de krijgskunst horen we gevoelig en kritisch te zijn voor de dialoog tussen lichaam en geest. In de opvoeding leren we soms dat het lichaam ondergeschikt is aan de geest. Nog niet zo lang geleden w

bottom of page